Mellbystrand

Mellbystrand

År 1881 tog man ångbåten genom Lagan för att sedan ta sig vidare med häst och vagn till Mellbystrand för festligheter vid havet. Badgästerna bodde i de små stugorna vid stranden som idag kallas ”dynstugor”. År 1908 byggdes en strandstuga dit man kunde bege sig för lättare förtäring som år 1911 byggdes ut till pensionat och restaurang men förstördes år 1926 i en våldsam brand.

 

År 1927 byggdes det upp på nytt vid namn Strandhotellet men denna gång betydligt större, samtidigt som Hallandsgården blev rumsannex då festligheterna var på Strandhotellet och boendet på Hallandsgården som blev färdigställt år 1929. På 1940-talet asfalterades vägarna och det blev lättare att transportera sig mellan Laholm och Mellbystrand.

 

Vi vill nu återskapa det samarbete som fanns redan på 20-talet där du nu bokar ditt boende på Hallandsgården för att sedan äta en god måltid på Strandhotellet, gå på dans, umgås, sjunga allsång, grillfest eller några av de andra aktiviteter som erbjuds.Mellbystrand är en härlig bad-och turistort med en 12km lång härlig sandstrand. I dag bor det omkring 1600 permanent i Mellbystrand.

SwedishDanishEnglishGermanFrench